سایت جامع کسب و کار مناطق و شهرستان های تهران

برای افزوده شدن کسب و کار خود تماس بگیرید 0990565616

امروزه با وجود مراکز آموزشی فنی و حرفه‌ای، ورود به مشاغل فنی و کسب درآمد از این راه، نسبت به گذشته بسیار راحت‌تر شده است. یکی از مشاغل پرطرفداری که بازار کار خوبی هم دارد، شغل مکانیک خودرو می‌باشد. آموزشگاه فنی و حرفه ای دارالفنون، با بهره‌مندی از اساتید باتجربه و ارائه مدرک بین المللی، دوره‌های مرتبط با اتومکانیک خودرو را در بالاترین سطح کیفیت آموزشی برگزار می‌کند.


در این مطلب قصد داریم شما را با جزئیات این شغل آشنا کرده و به بررسی وظایف، مهارت‌های مورد نیاز و بازار کار این حرفه بپردازیم. پیشنهاد می‌کنیم در صورتی که شما هم تمایل دارید به این حوزه کاری وارد شوید، این مطلب را از دست ندهید.


auto mechanic job 01 1

آشنایی با شغل مکانیک خودرو

ضمناً اگر به دنبال پاسخ پرسش‌هایی مانند موارد زیر هستید، می‌توانید با انتخاب و کلیک بر روی سوال مدنظرتان، به جواب آن برسید:


چه طور می توانیم مکانیک خودرو ماهر و حرفه ای شویم؟

مکانیک خودرو یا برق خودرو؛ کدام دوره بهتر است؟

مدت یادگیری مکانیک خودرو چقدر است؟

درآمد مکانیک خودرو چقدر است؟

برای یادگیری مکانیک خودرو به کدام دوره آموزش مکانیک خودرو مراجعه کنیم؟

آشنایی با جزئیات شغل مکانیک خودرو

شغل مکانیک خودرو، بسته به محیط کار و تخصص ممکن است وظایف و مسئولیت‌های متفاوتی را شامل شود. در این شغل لازم است که فرد مکانیک تک تک اجزا و قطعات به کار رفته در خودرو را بشناسد و با وظیفه هر یک از آن‌ها آشنا باشد. همچنین باید بتواند بعد از انجام بررسی‌های لازم و عیب یابی، به رفع مشکل ایجاد شده بپردازد.


به عنوان مثال، تعمیرکار ترمز بیش از بقیه تعمیرکاران خودرو بر روی مسائل مربوط به ترمز خودرو تمرکز می‌کنند، در حالی که حوزه تخصصی تکنسین‌های انتقال در بحث گیربکس و مسائل مربوط به دنده متمرکز است. با این حال، بیشتر مکانیک‌های خودرو برخی وظایف و مسئولیت‌های عمده را بر عهده دارند، از جمله:


استفاده از روش های تشخیصی دستی و کامپیوتری برای شناسایی مشکلات احتمالی در خودرو

توضیح مشکلات مکانیکی و راه حل های ممکن برای مشتریان

برنامه ریزی کار و روش های آزمایش با استفاده از نمودارها، تجربه و سایر روش های سازمانی

تست قطعات و سیستم ها برای اطمینان از کارکرد صحیح آنها

اطمینان از بررسی و آزمایش تمام قطعات حیاتی

انجام مراقبت های اولیه از خودرو، از جمله تعویض روغن و چرخاندن لاستیک ها

تعمیر یا تعویض قطعات فرسوده، قدیمی یا معیوب خودرو

در صورت امکان، تعمیر یا تغییر خودرو مطابق با مشخصات مشتری  

در نظر داشته باشید که آموزشگاه دارالفنون، دوره آموزش مکانیکی خودرو را طی دو سطح دوره آموزش مکانیک خودرو درجه 2 و درجه 1 برگزار می‌کند. داوطلبان عزیز می‌توانند بعد از گذراندن مکانیک درجه 2، در کلاس دوره درجه یک ثبت نام کرده و وارد مبحث تعمیرات خودروهای پیشرفته‌تر شوند.


auto mechanic job 02

بازار کار و درآمد شغل مکانیک خودرو

بازار کار و درآمد شغل مکانیک خودرو چگونه است؟

یکی از سوالاتی که ممکن است ذهن علاقه مندان شغل مکانیک خودرو را به خود مشغول کند، بازار کار و میزان درآمد این حرفه است. همه ما می‌دانیم که روز به روز تولید خودروهای داخلی و خارجی رو به افزایش است؛ هر خودرویی با گذشت زمان نیاز به سرویس و تعمیر دارد.


از طرفی روزانه به تعداد خریداران خودرو اضافه می‌شود؛ به همین دلیل است که می‌توان گفت، بازار کار شغل مکانیک خودرو داغ است. از آنجایی که هر نوع وسیله‌ای با گذشت مدت زمانی خاص به رسیدگی احتیاج دارد، نیاز به این شغل روز به روز بیشتر حس خواهد شد.


آشنایی با مسئولیت‌های شغل مکانیک خودرو

همانطور که می‌دانید، برای هر شغلی یکسری وظایف و مسئولیت‌های تعریف شده وجود دارد که فرد متخصص در آن حوزه باید بتواند آن‌ها را با کیفیت بالایی به مشتریان خود ارائه کند. برای اینکه در شغل مکانیک خودرو موفق باشید، باید بر ارائه خدمات باکیفیت به مشتریان تمرکز کنید؛ زیرا با جلب حس رضایت آن‌ها می‌توانید به درآمد خوبی برسید.


برخی از وظایف یک مکانیک شامل موارد زیر می‌شود:


موتور خودرو و اجزای مکانیکی و الکتریکی را برای تشخیص دقیق مشکلات بررسی نماید

کامپیوتر و سیستم های الکترونیکی خودرو را برای تعمیر، نگهداری و ارتقا بازرسی نماید

انجام کارهای تعمیر و نگهداری معمولی (تعویض مایعات، قطعات روانکاری و غیره) با هدف عملکرد و طول عمر خودرو

تعمیر یا تعویض قطعات شکسته یا ناکارآمد و رفع مشکلات (مانند نشتی)

ارائه برآوردهای دقیق (هزینه، زمان، تلاش) را برای کار تعمیر یا نگهداری

نگهداری صحیح تجهیزات و ابزار

آشنایی کامل با قطعات مکانیکی، الکتریکی و الکترونیکی خودروها

داشتن دانش  چگونگی عملکرد سیستم‎ها و روش‌های عیب یابی خودرو

توانایی کار با ابزارهای مختلف (مانند انبردست) و تجهیزات سنگین (مانند بالابر)

دقت در رعایت تمام اقدامات احتیاطی ایمنی برای محافظت در برابر حوادث، مایعات خطرناک، مواد شیمیایی و غیره.

افراد شاغل در حوزه شغل مکانیک خودرو همچنین به مشتریان خود در مورد بهترین راه‌های نگهداری از وسایل نقلیه خود و برنامه‌ریزی مراجعات بعدی تعمیر و سرویس خودرو توصیه می‌کند. آنها همچنین به مشتریان توضیح می­‌دهند که مشکل خودرو چیست و تعمیر آن چقدر هزینه دارد.


auto mechanic job 03

مهارت‌های مورد نیاز یک مکانیک خودرو

مهارت ها و ویژگی‌های لازم برای شغل مکانیک خودرو

یک مکانیک خودرو موفق، جزئیات گرا خواهد بود، دانش مکانیکی گسترده‌ای دارد و لازم است قدرت فیزیکی خوبی داشته باشد. لیستی از مهارت های لازم که ممکن است برای یک مکانیک خودرو مفید و کاربردی باشد شامل موارد زیر است:


قابلیت برنامه ریزی

زمان بندی و هماهنگی

مهارت های مکانیکی و دانش سیستم های مکانیکی

مشتری مداری و ارائه خدمات به مشتری

مهارت‌ عیب یابی و پیدا کردن منبع خرابی

آشنایی با سیستم های کنترل الکترونیکی پیچیده

توانایی استفاده از تجهیزات تشخیصی کامپیوتری به خوبی

افراد مشغول در شغل مکانیک خودروهای بزرگ از وضعیت فیزیکی خوبی برخوردار هستند و باید بتوانند چندین ساعت به صورت استاده برای تعمیر و بازرسی خودروها تاب بیآورند. آنها به طور مرتب با دستان خود کار می­‌کنند، بنابراین برای داوطلبان ورود به این حوزه، داشتن مهارت هماهنگی دست و چشم نیز لازم است.


روش‌ ورود به بازار کار شغل مکانیک خودرو چیست؟

احتمالا برای شما هم این سوال پیش آمده باشد که چگونه می‌توان وارد این حوزه شد و درآمد کسب کرد. جالب است بدانید که برای ورود به این شغل شما نیازی به داشتن مدرک تحصیلی خاصی ندارید. امروزه با وجود موسسه‌های فنی و حرفه‌ای، به سادگی با ثبت نام در دوره آموزشی مکانیک خودرو می‌توانید مهارت‌های لازم را کسب کرده و بعد از آن به راحتی در این شغل فعالیت داشته باشید.


برای شرکت در دوره آموزش شغل مکانیک خودرو، تنها کافی است یک آموزشگاه تخصصی و معتبر را پیدا کرده و در آنجا ثبت نام کنید. در نظر داشته باشید که انتخاب یک موسسه مناسب امری بسیار مهم در این پروسه است؛ چرا که کیفیت یادگیری شما را به طور کاملی تحت الشعاع قرار می‌دهد.


جهت فعالیت در شغل مکانیک خودرو چه میزان سرمایه مورد نیاز است؟

اگر برای شما هم این سوال به وجود آمده است که برای راه اندازی تعمیرگاه مکانیکی و کسب درآمد از این شغل چه میزان سرمایه‌ای مورد نیاز است، مطالعه این بخش را از دست ندهید. توجه داشته باشید که اولین و اصلی‌ترین بخش هزینه‌ صرف یادگیری و ثبت نام دوره خواهد شد. به این معنی که شما باید در وهله اول تمرکز خود را روی یادگیری در یک محیط تخصصی بگذارید. برخی دیگر از هزینه‌های مورد نیاز جهت تاسیس و راه اندازی تعمیرگاه شامل موارد زیر می‌شوند:


میزان هزینه لازم جهت آموزش دوره مکانیک خودرو

مقدار مبلغی که برای گذراندن دوره آموزشی مکانیک صرف می‌کنید، یکی از هزینه‌های لازم جهت ورود به این شغل می‌باشد. به این نکته توجه داشته باشید که در انتخاب آموزشگاه دقت لازم را به خرج دهید؛ چرا که در غیر این صورت ممکن است تمام هزینه‌ای که می‌کنید، هدر رود. علاوه بر این با مراجعه به یک آموزشگاه نامعتبر، نه تنها مطلب مفیدی یاد نمی‌گیرید، بلکه زمان زیادی را هم از دست خواهید داد.


هزینه خرید ابزار و تجهیزات مورد نیاز

یکی دیگر از مواردی که باید به آن توجه کنید و حذف آن امری غیرممکن است، خرید تجهیزات مکانیکی است. این ابزار به شما در حین کار و برای تعمیر خودرو کمک می‌کنند و در برخی شرایط وجود آن‌ها امری ضروری است. بدیهی است اگر می‌خواهید تجهیزاتی داشته باشید که مدت زمان قابل توجهی بتوانید از آن‌ها استفاده کنید، باید نوع مرغوب و باکیفیت آن را خریداری نمایید.


هزینه رهن و اجاره مکان تعمیرگاه

همه ما می‌دانیم که برای راه اندازی تعمیرگاه باید یک فضای مناسب را فراهم کنیم؛ بنابراین لازم است مبلغی را برای اجاره این فضا در نظر بگیریم. توجه داشته باشید که هزینه این مورد، بسته به منطقه و شرایط ملکی که انتخاب می‌کنید، دارای تفاوت است. اگر در حال حاضر سرمایه زیادی برای اینکار در اختیار ندارید، پیشنهاد می‌کنیم از محله‌هایی شروع کنید که به پول رهن کم‌تری نیاز دارند.

پیمایش به بالا